Over mij

Ik ben Willemiek Timmermans (1979) en woon samen met mijn man en drie opgroeiende kinderen in Schoonhoven. In 2001 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Jarenlang heb ik met veel plezier als verloskundige gewerkt en deel uitgemaakt van Levenslicht Verloskundigen. In deze periode heb ik ook de opleiding tot lactatiekundige gedaan. Een mooie tijd met veel kostbare herinneringen. Toch kwam bij mij het verlangen m’n leven anders vorm te gaan geven. Coaching heeft nu de plaats ingenomen van verloskunde.

Vanuit mijn achtergrond als verloskundige en mijn eigen ervaring met het moederschap weet ik hoe ingrijpend deze periode in je leven kan zijn.

Ik heb ervaren dat vrouwen heel erg gebaat kunnen zijn bij extra begeleiding. Door onzekerheid, verliezen, traumatische ervaringen of stress kun je, juist in deze periode, tijdelijk uit balans raken en psychische klachten krijgen.  Ik heb een warm hart voor deze vrouwen.

Om coaching te kunnen bieden heb ik een post-HBO opleiding tot lifecoach en vitaliteitscoach gevolgd bij het Atma instituut in Amersfoort. Door deze opleiding leerde ik niet alleen ontzettend veel over mezelf, maar kan ik ook veel meer betekenen als coach voor deze groep vrouwen.

Als vitaliteitscoach kan ik vrouwen helpen aan hun kracht en vitaliteit te werken, door middel van gezonde voeding, gezonde beweging en stress- en burn-outpreventie. Het maakt me blij te zien hoeveel

verandering er kan plaatsvinden dankzij coaching en hoeveel dit kan opleveren. Ik ben ervan overtuigd dat positief denken over jezelf, de komende bevalling en de periode erna gunstige invloed heeft op het verloop van je zwangerschap, de bevalling  en de beleving ervan. Dan start je het moederschap met vertrouwen en kracht en dat gun ik iedereen.

Ik geloof in God. De Bijbel is voor mij een inspiratiebron. Veel van wat daarin staat, pas ik in mijn leven toe. Mocht je het op prijs stellen dat jouw geloof in het coachingsgesprek betrokken wordt, dan kan dat.

In mijn vrije tijd hou ik van mooie gesprekken, koken en bakken, lekker achter m’n naaimachine zitten, wandelen en hardlopen. 

Opleidingen

Lifecoaching bij het Atma Instituut

Vitaliteitscoaching bij het Atma Instituut

Opleiding bevallingsverwerkingsspecialist

Opleiding bevallingsangstspecialist

Nascholing Rouw en Verlies

6-daagse Lichaamswerk

Restmethoden traumatische baring

Scholing hyperemesis gravidarum (extreme misselijkheid in de zwangerschap)

Familieopstellingen bij Zonnevlecht opleidingen

Systemisch werken met rouw en verlies bij Zonnevlecht opleidingen

Innerlijk kindwerk bij Zonnevlecht opleidingen

 

Mijn voorbeeld en inspirator

Een van mijn voorbeelden en inspirators is Diana Koster. Helaas leeft zij niet meer, maar zij heeft twee geweldige boeken geschreven; ‘Perfecte moeders bestaan niet’ en ‘Perfecte bevallingen bestaan niet’.  Op You Tube is veel van haar te vinden. Zij zegt/schrijft waar ik me helemaal bij aansluit:

“Niemand is perfect! Perfecte moeders bestaan niet! We zijn goed genoeg! JIJ bent goed genoeg!’