Coaching rondom ouderschap

Moeder word je ‘vanzelf’ met de geboorte van je kind. Dat wil niet zeggen dat je deze nieuwe rol ook ‘vanzelf’ er even bij doet en gewoon de draad van het leven weer oppakt. Je leven is niet meer hetzelfde als voordat je moeder werd, en dat is misschien wel even ingrijpend als de geboorte van de baby op zich. Niet altijd valt alles vanzelf op zijn plek.

“Kinderen zijn geweldige imitators. Geef ze iets geweldigs om te imiteren”

Je hebt een stuk minder tijd voor jezelf, er zijn veel dingen die ‘moeten’. Je wilt een goede moeder zijn, maar ook een lieve partner, dochter en een goede werknemer. Je mist rust, balans en plezier. Je had je zo verheugd op de komst van de baby, maar nu die er eenmaal is ben je toch niet gelukkig. Misschien heb je het gevoel dat je jezelf kwijt bent of ervaar je niet zoveel binding me je kind. En je hebt al helemaal geen energie om te investeren in je relatie.

In het opvoedproces kun je jezelf in allerlei opzichten tegenkomen. Tijdens de coaching bespreken we samen wat de nieuwe situatie met je doet, hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Je krijgt inzicht in jezelf, je partner, kind en de situatie waar je steeds tegenaan loopt. Je leert hoe je vervelende patronen kunt doorbreken. Zo krijg je meer plezier en vertrouwen in jouw rol als ouder.

Ik kan je onder andere helpen bij:

  • Je baby huilt veel en er is geen medische oorzaak.
  • Je voelt je somber en depressief en wilt graag weer jezelf worden.
  • Je vraagt je af hoe je al je verschillende rollen kunt combineren en alle ballen in de lucht kunt houden.
  • Aanpassen aan de nieuwe situatie valt je zwaar.

  • Je wilt je weer energiek en krachtig gaan voelen.
  • Je wilt genieten van je kindje ipv je zorgen maken en in negatieve gedachten zitten.
  • Je wilt werken aan je relatie, die door de komst van jullie kindje vaak in het teken staat van vader en moeder zijn en veel minder in het man en vrouw zijn.